المقلوبة الفلسطينية: سحر الطعم الفلسطيني الأصيل.. وجبة تفتح النفس
يا هلا بكل محبي الأكلات الفلسطينية في مطبخ سوسو، اليوم وصفتنا من قلب فلسطين الحبيبة، المقلوبة الفلسطينية، وجبة شهية ولذيذة، وطعمها بيذكرنا بأجواء العائلة والأصحاب. دي مش أي وصفة، دي وصفة مجربة ومضمونة، ومكوناتها بسيطة ومتوفرة، وبتتحضر بكل حب. أنا شخصيًا بعشق المقلوبة، وبعتبرها من أشهى الأكلات اللي ممكن نقدمها في العزومات والمناسبات.
مطبخ سوسو بيقدملكم وصفات من كل بلد، والمقلوبة الفلسطينية دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. وجبة تنفع في أي وقت، غدا أو عشا، وممكن تقدموها للضيوف كطبق رئيسي فاخر.
يلا بينا نشوف مقادير وطريقة المقلوبة الفلسطينية
دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى مقلوبة فلسطينية في البيت:
المقادير | الكمية | ملاحظات |
---|---|---|
دجاج مقطع | 1 دجاجة | أو لحم بقري حسب الرغبة |
أرز بسمتي مغسول ومنقوع | 2 كوب | |
باذنجان مقطع دوائر ومقلي | 2 حبة | |
بطاطس مقطعة دوائر ومقلية | 2 حبة | |
زهرة مقطعة ومقلية | 1 رأس صغير | اختياري |
بصل مفروم | 1 حبة كبيرة | |
ثوم مهروس | 4 فصوص | |
بهارات مشكلة | 1 ملعقة صغيرة | |
كركم | 1 ملعقة صغيرة | |
ملح | حسب الرغبة | |
فلفل أسود | حسب الرغبة | |
زيت نباتي للقلي | ||
ماء مغلي | ||
لوز محمص | للتزيين | اختياري |
بقدونس مفروم | للتزيين | اختياري |
- الخطوات:
- في قدر على النار، نشوح البصل والثوم في الزيت حتى يذبلوا.
- نضيف الدجاج (أو اللحم) ونقلبه حتى يتغير لونه.
- نضيف البهارات، الكركم، الملح، والفلفل الأسود، ونقلب المكونات.
- نرتب الخضار المقلية في قدر كبير، ثم نضع الأرز فوقها.
- نصب الماء المغلي على الأرز حتى يغطيه.
- نغطي القدر ونتركه على نار هادئة حتى ينضج الأرز والدجاج (أو اللحم).
- نقلب القدر في طبق تقديم كبير، ونزين المقلوبة باللوز المحمص والبقدونس المفروم.
تكفي 6-8 أشخاص
ممكن تضيفوا لمسة خاصة على الوصفة، زي إضافة بعض المكسرات الأخرى، أو رشة قرفة. المهم إنكم تجربوا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.
نصايح علشان المقلوبة الفلسطينية تطلع معاكم أحلى وأحلى
علشان المقلوبة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
- نستخدم أرز بسمتي نوعه كويس: علشان يكون مفلفل وما يعجنش.
- نقلي الخضار كويس: علشان تكون مقرمشة وطعمها لذيذ.
- نضبط كمية الماء: علشان الأرز ما يكونش ناشف ولا معجن.
- نترك المقلوبة على نار هادية: علشان الأرز يستوي كويس وما يلزقش في القدر.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات تانية، أو وصفات أطباق رئيسية، ادخلوا على موقع "soso-kitchen"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.