القائمة الرئيسية

الصفحات

تقييم موقع مطبخ سوسو 🍕| وصفات سهلة ولذيذة
4.5 من 5 ( 124.054 تقييم )
أحدث المقالات

جاري تحميل المشاركات...

جاري تحميل معلومات الموقع...

جاري تحميل المشاركة المميزة...

جاري تحميل المشاركات...

المقلوبة الفلسطينية: وصفة أصلية لوجبة شهية تجمع العائلة

المقلوبة الفلسطينية: سحر الطعم الفلسطيني الأصيل.. وجبة تفتح النفس

يا هلا بكل محبي الأكلات الفلسطينية في مطبخ سوسو، اليوم وصفتنا من قلب فلسطين الحبيبة، المقلوبة الفلسطينية، وجبة شهية ولذيذة، وطعمها بيذكرنا بأجواء العائلة والأصحاب. دي مش أي وصفة، دي وصفة مجربة ومضمونة، ومكوناتها بسيطة ومتوفرة، وبتتحضر بكل حب. أنا شخصيًا بعشق المقلوبة، وبعتبرها من أشهى الأكلات اللي ممكن نقدمها في العزومات والمناسبات.

صورة المقلوبة الفلسطينية
المقلوبة الفلسطينية.. طبق يجمع بين الطعم الشهي والمنظر الجذاب!


مطبخ سوسو بيقدملكم وصفات من كل بلد، والمقلوبة الفلسطينية دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. وجبة تنفع في أي وقت، غدا أو عشا، وممكن تقدموها للضيوف كطبق رئيسي فاخر.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة المقلوبة الفلسطينية

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى مقلوبة فلسطينية في البيت:
المقاديرالكميةملاحظات
دجاج مقطع1 دجاجةأو لحم بقري حسب الرغبة
أرز بسمتي مغسول ومنقوع2 كوب
باذنجان مقطع دوائر ومقلي2 حبة
بطاطس مقطعة دوائر ومقلية2 حبة
زهرة مقطعة ومقلية1 رأس صغيراختياري
بصل مفروم1 حبة كبيرة
ثوم مهروس4 فصوص
بهارات مشكلة1 ملعقة صغيرة
كركم1 ملعقة صغيرة
ملححسب الرغبة
فلفل أسودحسب الرغبة
زيت نباتي للقلي

ماء مغلي

لوز محمصللتزييناختياري
بقدونس مفرومللتزييناختياري
  1. الخطوات:
    • في قدر على النار، نشوح البصل والثوم في الزيت حتى يذبلوا.
    • نضيف الدجاج (أو اللحم) ونقلبه حتى يتغير لونه.
    • نضيف البهارات، الكركم، الملح، والفلفل الأسود، ونقلب المكونات.
    • نرتب الخضار المقلية في قدر كبير، ثم نضع الأرز فوقها.
    • نصب الماء المغلي على الأرز حتى يغطيه.
    • نغطي القدر ونتركه على نار هادئة حتى ينضج الأرز والدجاج (أو اللحم).
    • نقلب القدر في طبق تقديم كبير، ونزين المقلوبة باللوز المحمص والبقدونس المفروم.
تكفي 6-8 أشخاص
ممكن تضيفوا لمسة خاصة على الوصفة، زي إضافة بعض المكسرات الأخرى، أو رشة قرفة. المهم إنكم تجربوا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.

نصايح علشان المقلوبة الفلسطينية تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان المقلوبة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. نستخدم أرز بسمتي نوعه كويس: علشان يكون مفلفل وما يعجنش.
  2. نقلي الخضار كويس: علشان تكون مقرمشة وطعمها لذيذ.
  3. نضبط كمية الماء: علشان الأرز ما يكونش ناشف ولا معجن.
  4. نترك المقلوبة على نار هادية: علشان الأرز يستوي كويس وما يلزقش في القدر.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات تانية، أو وصفات أطباق رئيسية، ادخلوا على موقع "soso-kitchen"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات جديدة قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

🌟 مراجعات المستخدمين 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

أحدث المقالات
آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

أحدث فيديوهات وصفات طبخ

أحدث المقالات
الأقسام
الأقسام
جارٍ تحميل البيانات...

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.