القائمة الرئيسية

الصفحات

تقييم موقع مطبخ سوسو 🍕| وصفات سهلة ولذيذة
4.5 من 5 ( 124.054 تقييم )
أحدث المقالات

جاري تحميل المشاركات...

جاري تحميل معلومات الموقع...

جاري تحميل المشاركة المميزة...

جاري تحميل المشاركات...

كفتة الأرز بصلصة الطماطم: وصفة سهلة لوجبة عائلية لذيذة

كفتة الأرز بصلصة الطماطم: وجبة العائلة المفضلة.. طعمها ياخدك لعالم ثاني

يا هلا بكل محبي الأكلات الشهية في مطبخ سوسو، اليوم وصفتنا من قلب المطبخ العربي، كفتة الأرز بصلصة الطماطم، وجبة سهلة ولذيذة، وطعمها بيذكرنا بلمة العيلة وأكلاتنا الحلوة. دي مش أي وصفة، دي وصفة مجربة ومضمونة، ومكوناتها بسيطة ومتوفرة، وبتتحضر في وقت قصير. أنا شخصيًا بحب أعملها في الغدا، وجبة متكاملة ومشبعة.

صورة كفتة الأرز بصلصة الطماطم
كفتة الأرز بصلصة الطماطم.. وجبة تشبع وتفتح النفس!


مطبخ سوسو بيقدملكم وصفات من كل بلد، وكفتة الأرز بصلصة الطماطم دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. وجبة تنفع في أي وقت، غدا أو عشا، وممكن تقدموها للضيوف كطبق رئيسي.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة كفتة الأرز بصلصة الطماطم

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى كفتة أرز بصلصة الطماطم في البيت:
المقاديرالكميةملاحظات
لحم مفروم ناعم1 كيلوغراملحم غنم أو بقري
أرز بسمتي منقوع1 كوبمنقوع لمدة نصف ساعة
بصل مفروم ناعم2 حبة
بقدونس مفروم ناعم1 حزمة
كمون2 ملعقة صغيرة
فلفل أسود1 ملعقة صغيرة
ملححسب الرغبة
زيت نباتي للقلي
طماطم مقطعة مكعبات4 حبات كبيرة
بصل مقطع شرائح1 حبة متوسطة
ثوم مهروس1 فص
معجون طماطم1 ملعقة كبيرة
سكر1 ملعقة صغيرة
زعتررشة
  1. الخطوات:
    • في وعاء كبير، نخلط اللحم المفروم، الأرز، البصل، البقدونس، الكمون، الفلفل الأسود، والملح. نعجن المكونات جيداً.
    • نشكل الخليط على هيئة أصابع كفتة.
    • نقلي أصابع الكفتة في الزيت النباتي حتى يصبح لونها ذهبياً.
    • في قدر آخر، نحضر صلصة الطماطم: نقلي البصل والثوم في الزيت، ثم نضيف الطماطم، معجون الطماطم، السكر، الزعتر، الملح والفلفل.
    • نترك الصلصة تتسبك قليلاً، ثم نضيف الكفتة المقلية.
    • نغطي القدر ونتركه على نار هادئة لمدة 10-15 دقيقة.
    • نقدم الكفتة ساخنة مع الأرز الأبيض أو الخبز.
تكفي 4-6 أشخاص
ممكن تضيفوا لمسة خاصة على الوصفة، زي إضافة بعض الخضروات المقطعة إلى الصلصة، أو رشة بهارات إضافية. المهم إنكم تجربوا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.

نصايح علشان كفتة الأرز بصلصة الطماطم تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان الكفتة تطلع معاكم مظبوطة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. نستخدم لحم مفروم طازج: علشان الطعم يكون أفضل.
  2. ننقع الأرز كويس: علشان يكون طري وما ياخدش وقت طويل في الطبخ.
  3. منكترش البهارات: علشان طعم اللحم والأرز يظهر.
  4. نترك الصلصة تتسبك كويس: علشان يكون طعمها مركز.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات تانية، أو وصفات أطباق رئيسية، ادخلوا على موقع "soso-kitchen"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات جديدة قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

🌟 مراجعات المستخدمين 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

أحدث المقالات
آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

أحدث فيديوهات وصفات طبخ

أحدث المقالات
الأقسام
الأقسام
جارٍ تحميل البيانات...

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.