القائمة الرئيسية

الصفحات

تقييم موقع مطبخ سوسو 🍕| وصفات سهلة ولذيذة
4.5 من 5 ( 124.054 تقييم )
أحدث المقالات

جاري تحميل المشاركات...

جاري تحميل معلومات الموقع...

جاري تحميل المشاركة المميزة...

جاري تحميل المشاركات...

الشاورما اللبنانية: وصفة أصلية لطعم الشارع اللبناني الشهير

يا هلا بكل محبي الأكلات اللبنانية في مطبخ سوسو، اليوم وصفتنا من قلب لبنان، الشاورما اللبنانية، طعم الشارع اللبناني الشهير اللي كلنا بنحبه. دي مش أي وصفة، دي وصفة مجربة ومضمونة، ومكوناتها بسيطة ومتوفرة، وبتتحضر في وقت قصير. أنا شخصيًا بعشق الشاورما، وبعتبرها من أشهى الأكلات السريعة اللي ممكن نعملها في البيت.

صورة الشاورما اللبنانية
الشاورما اللبنانية.. طعم يذكرك بأجواء بيروت!


مطبخ سوسو بيقدملكم وصفات من كل بلد، والشاورما اللبنانية دي من الأكلات اللي لازم تجربوها. وجبة تنفع في أي وقت، غدا أو عشا، أو حتى ساندوتشات سريعة.

يلا بينا نشوف مقادير وطريقة الشاورما اللبنانية

دلوقتي هقولكم على المقادير والخطوات بالتفصيل، علشان تعملوا أحلى شاورما لبنانية في البيت:
المقاديرالكميةملاحظات
صدور دجاج مقطعة شرائح رفيعة1 كيلوأو لحم بقري حسب الرغبة
زبادي1 كوب
عصير ليمون1/4 كوب
خل2 ملعقة كبيرة
بهارات شاورما1 ملعقة كبيرة
ثوم بودرة1 ملعقة صغيرة
فلفل أسود1/2 ملعقة صغيرة
ملححسب الرغبة
خبز عربيللتقديم
طحينةللتقديم
خضار مشكلةللتقديمطماطم، خيار، بصل، مخلل
  1. الخطوات:
    • في وعاء كبير، نخلط الدجاج (أو اللحم) مع الزبادي، عصير الليمون، الخل، البهارات، الثوم البودرة، الفلفل الأسود، والملح.
    • نقلب المكونات جيدًا ونتأكد من تغطية الدجاج بالتتبيلة.
    • نغطي الوعاء ونتركه في الثلاجة لمدة لا تقل عن ساعتين (أو ليلة كاملة).
    • نسخن مقلاة كبيرة على نار متوسطة، ونشوي الشاورما حتى تنضج وتتحمر.
    • ندهن الخبز العربي بالطحينة، ونضع الشاورما والخضار المشكلة.
    • نلف الخبز ونقدم الشاورما ساخنة.
تكفي 4-6 أشخاص
ممكن تضيفوا لمسة خاصة على الوصفة، زي إضافة بعض البهارات الأخرى اللي بتحبوها، أو تقديمها مع صوصات مختلفة. المهم إنكم تجربوا وتستمتعوا. ومتنسوش تتابعوا مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد في عالم الطبخ.

نصايح علشان الشاورما اللبنانية تطلع معاكم أحلى وأحلى

علشان الشاورما تطلع معاكم مظبوطة وطعمها يجنن، فيه كام حاجة لازم تاخدوا بالكم منها:
  1. نستخدم صدور دجاج طازجة: علشان الطعم يكون أفضل.
  2. نترك الدجاج في التتبيلة وقت كافي: علشان يتشرب النكهات كويس.
  3. منكترش البهارات: علشان طعم الدجاج يظهر.
  4. نشوي الشاورما على نار متوسطة: علشان ما تنشفش.
لو عايزين تشوفوا وصفات أكلات تانية، أو وصفات أطباق رئيسية، ادخلوا على موقع "soso-kitchen"، هتلاقوا فيه كل اللي نفسكم فيه، وكمان هتلاقوا نصايح مفيدة لكل ست بيت.
وبكده تكون خلصت وصفتنا، يارب تكون عجبتكم وتجربوها. متنسوش تشتركوا في موقع مطبخ سوسو علشان يوصلكم كل جديد، وبالهنا. واستنوني في وصفات جديدة قريب.

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

🌟 مراجعات المستخدمين 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

أحدث المقالات
آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

أحدث فيديوهات وصفات طبخ

أحدث المقالات
الأقسام
الأقسام
جارٍ تحميل البيانات...

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.