القائمة الرئيسية

الصفحات

تقييم موقع مطبخ سوسو 🍕| وصفات سهلة ولذيذة
4.5 من 5 ( 124.054 تقييم )
أحدث المقالات

جاري تحميل المشاركات...

جاري تحميل معلومات الموقع...

جاري تحميل المشاركة المميزة...

جاري تحميل المشاركات...

سبانخ بالجبنة (بالاك بانير): طبق هندي صحي ولذيذ لمحبي الخضار

سبانخ بالجبنة (بالاك بانير): طبق هندي أخضر وصحي يفتح النفس!

يا هلا ومليون غلا بكل حبيباتي في مطبخ سوسو! 🌿 النهاردة جاية ومعايا وصفة لونها أخضر وجميل زي الربيع، وطعمها حكاية تانية خالص... طبق بالاك بانير أو زي ما بنقول عليه سبانخ بالجبنة. ده من الأطباق الهندية النباتية المشهورة والمحبوبة جدًا، ومناسب أوي لو عايزة تعملي حاجة صحية ومغذية ومليانة فوايد وفي نفس الوقت طعمها يجنن. طبق كريمي كده ولذيذ، والجبنة البانير الهندية دي بتديله قوام وطعم مميز أوي. أنا شخصيًا من عشاق اللون الأخضر في الأكل، والطبق ده بالذات ليه مكانة خاصة في قلبي. يلا بينا يا قمرات نشوف إزاي نعمل أطعم بالاك بانير في البيت بسهولة.
سبانخ بالجبنة (بالاك بانير)
سبانخ بالجبنة (بالاك بانير)

مكونات وطريقة عمل السبانخ بالجبنة خطوة بخطوة

يلا يا ست الكل، هاتي ورقة وقلم وتعالي نكتب سوا المقادير والطريقة عشان نعمل طبق بالاك بانير صحي ولذيذ يفرح كل اللي في البيت.

خطوات التحضير البسيطة

صورة توضيحية لخطوات تحضير بالاك بانير
صورة توضيحية لخطوات تحضير بالاك بانير

  1. تحضير السبانخ: اغسلي السبانخ كويس جدًا. في حلة فيها مياه بتغلي، حطي السبانخ لمدة دقيقة أو دقيقتين بس (دي عملية اسمها بلانشينج Blanching عشان لونها يفضل أخضر وحلو). شيليها بسرعة وحطيها في مياه باردة بتلج عشان توقفي سواها وتحافظي على اللون. صفيها كويس أوي واعصريها من أي مياه زيادة.
  2. طحن السبانخ: حطي السبانخ المسلوقة في الخلاط أو محضر الطعام مع شوية مياه صغيرة (معلقة أو اتنين بس عشان الخلاط يمشي) واطحنيها لحد ما تبقى معجون ناعم. ممكن تسيبي فيها قطع صغيرة لو بتحبي القوام ده.
  3. تحمير الجبنة (اختياري): قطعي الجبنة البانير مكعبات. ممكن تحمريها في شوية زيت أو سمنة لحد ما تاخد لون دهبي خفيف من كل الجوانب (ده بيخليها متماسكة أكتر وما تتفتفتش في الصلصة)، أو تستخدميها زي ما هي. شيليها على جنب.
  4. تحضير الصلصة: في طاسة على النار، سخني الزيت أو السمنة. ضيفي البصل المفروم وقلبيه لحد ما يدبل ويبقى لونه دهبي فاتح.
  5. ضيفي معجون الثوم والزنجبيل وقلبي لمدة دقيقة.
  6. ضيفي الطماطم المفرومة (أو المهروسة) والبهارات (كركم، كزبرة، جارام ماسالا، ملح، وشوية شطة لو بتحبي). قلبي كويس وسيبي الطماطم تتسبك شوية لمدة 5 دقايق.
  7. ضيفي معجون السبانخ اللي طحناه على الصلصة وقلبي المكونات كويس. سيبيها على نار هادية لمدة 5-7 دقايق كمان عشان النكهات تتداخل.
  8. اللمسات الأخيرة: ضيفي مكعبات الجبنة البانير (المحمرة أو النية) للصلصة. ضيفي الكريمة (أو الزبادي) وقلبي بالراحة. سيبيها على النار دقيقتين كمان بس عشان الجبنة تسخن والصلصة تاخد قوام كريمي. ما تسيبيهاش كتير عشان الجبنة ما تنشفش.
  9. دوقي وظبطي الملح لو محتاجة.
  10. قدمي بالاك بانير ساخن، وزينيه بشوية كريمة أو رشة جارام ماسالا، وقدميه مع خبز النان أو الروتي أو الأرز الأبيض.

المكونات اللي هنحتاجها

المقاديرالكميةملاحظات
سبانخ طازجةحزمتين كبار (حوالي 500 جرام)مغسولة جيدًا
جبنة بانير200-250 جراممقطعة مكعبات
بصل متوسط1 حبةمفروم ناعم
طماطم متوسطة1-2 حبةمفرومة أو مهروسة
معجون ثوم وزنجبيل1 ملعقة كبيرة
زيت نباتي أو سمنة2 ملعقة كبيرة
كركم½ ملعقة صغيرة
كزبرة بودرة1 ملعقة صغيرة
جارام ماسالا½ - 1 ملعقة صغيرة
شطة بودرة (اختياري)رشة بسيطة
ملححسب الرغبة
كريمة طبخ (أو زبادي كامل الدسم)¼ كوب
ماءقليل جدًا للطحن
للتزيين (اختياري):

كريمة إضافية أو جارام ماسالارشة

الوقت التقريبي للتحضير

الوقتالمدة
وقت التحضيرPT20M
وقت الطهيPT25M
الوقت الإجماليPT45M

الكمية تكفي كام فرد؟

الوصفة تكفي
2-3 أفراد
شفتوا قد إيه بسيط وجميل؟ طبق مغذي وطعمه روعة بجد. الخبيرة في الطبخ الهندي مادور جافري (Madhur Jaffrey) دايما بتأكد على أهمية استخدام المكونات الطازجة للحصول على أفضل نكهة، وده بينطبق أوي على السبانخ في الوصفة دي.

نصايح سوسو الذهبية لـ بالاك بانير مثالي

عشان الطبق يطلع معاكي تحفة يا حبيبة قلبي، خدي بالك من التكات دي:
  • لون السبانخ: أهم حاجة عشان لون السبانخ يفضل أخضر زاهي وجميل هي عملية الـ Blanching السريعة وبعدها التبريد الفوري في مياه بتلج. ما تسلقيش السبانخ كتير أبدًا.
  • الجبنة البانير: لو مش لاقية جبنة بانير جاهزة، ممكن تستخدمي جبنة حلوم (بس قللي الملح في الوصفة) أو تعملي البانير في البيت، طريقته سهلة. تحمير الجبنة خطوة اختيارية بس بتديها قوام أحلى.
  • القوام الكريمي: الكريمة أو الزبادي بيدوا قوام كريمي حلو للصلصة. لو عايزاه صحي أكتر، ممكن تستغني عنهم أو تستخدمي زبادي قليل الدسم.
  • ما تطبخيش الجبنة كتير: بعد ما تضيفي الجبنة للصلصة، سيبيها دقيقتين تلاتة بس، الطبخ الزيادة بيخلي الجبنة البانير مطاطية وناشفة.
  • التوابل: ممكن تتحكمي في كمية ونوع التوابل حسب ذوقك. لو بتحبي طعم التوم والزنجبيل واضح، ممكن تزودي الكمية شوية.
جربوا الوصفة الصحية اللذيذة دي، ومتأكدة إنها هتبقى من أطباقكم المفضلة. ما تنسوش تقولولي رأيكم في التعليقات وتشتركوا في موقع مطبخ سوسو عشان ما يفوتكوش أي جديد. بالهنا والشفا يا أغلى متابعات! 💚

🌟 أسئلة وأجوبة 🌟

🌟 مراجعات المستخدمين 🌟

قيم المقال
🌟 🌟 🌟 🌟 🌟
0 من 5 (0 تقييم)
التعليقات
  • فيس بوك
  • بنترست
  • تويتر
  • واتس اب
  • لينكد ان
  • بريد
author-img
قدر

إظهار التعليقات
  • تعليق عادي
  • تعليق متطور
  • عن طريق المحرر بالاسفل يمكنك اضافة تعليق متطور كتعليق بصورة او فيديو يوتيوب او كود او اقتباس فقط قم بادخال الكود او النص للاقتباس او رابط صورة او فيديو يوتيوب ثم اضغط على الزر بالاسفل للتحويل قم بنسخ النتيجة واستخدمها للتعليق

أحدث المقالات
آخر الوصفات من مطبخ سيدتي

×

أحدث فيديوهات وصفات طبخ

أحدث المقالات
الأقسام
الأقسام
جارٍ تحميل البيانات...

إخلاء مسؤولية: الأخبار والمقالات المنشورة في الموقع مسئول عنها محرروها ولا نتحمل أي مسؤولية أدبية أو قانونية عنها.